Ajanvaraus

Sulje ajanvaraus

Aukioloajat
ma-to 8-18, pe 8-15

017 266 5130


Voit myös

Varata ajan tästä

Case Cerec ja Antti Ruuskanen

Antti Ruuskanen saapui Kuopion Hammaskulmaan lohjenneen hampaan vuoksi. Antti oli lähdössä harjoitusleirille Turkkiin muutaman päivän kuluttua, joten hammas oli korjattava kuntoon pikaisella aikataululla.

Hoito aloitettiin kokonaistarkistuksella röntgen-kuvineen. Hoidettavaan hampaaseen päädyttiin tekemään keraaminen kruunu tietokoneavusteisella laitteistolla, Cerecillä. Cerec-tekniikalla kaikki työvaiheet tehdään vastaanotolla ja hoito saadaan valmiiksi jo saman päivän aikana.

Koko hoito alusta loppuun kahdessa tunnissa!

Antti tuli vastaanotolle klo 13.45, jolloin lohjennut hammas hiottiin kruunua varten ja jäljennettiin digitaalisesti. Seuraavaksi erikoishammaslääkäri Jukka-Pekka Komulainen suunnitteli hampaan loppuun tietokoneen näytöllä. Tämän jälkeen kruunu jyrsittiin lasikeraamisesta aihiosta tarkasti 3D mallinnuksen mukaan. Antti ehti välissä piipahtaa pikaisesti kaupungilla ja jo klo 15.15 uusi erinomaisesti istuva hammaskruunu sovitettiin paikalleen ja kiinnitettiin muovisementillä.

Keraamisen kruunun kulumiskestävyys, murtumislujuus, esteettisyys sekä toiminnallisuus ovat parempia kuin perinteisellä suussa valmistetulla muovitäytteellä. Tällä tekniikalla saatiin koko purupinta suojaan keramian alle, jolloin juuren murtumisriski laskee. 3D-suunnittelulla toteutettu kruunu on ulkomuodoltaan aitoa hammasta vastaava.

Antti Ruuskanen, keihäänheittäjä (julkaistu 6/2018)

Kysy keraamisia hammaskruunuja lohjenneisiin hampaisiin tai vanhojen hammaspaikkojen korjaukseen. Tarkemman hoitoarvion keraamisista täytteistä saat Kuopion Hammaskulman hammaslääkäreiltä.