Ajanvaraus

Sulje ajanvaraus

Aukioloajat
ma-to 8-18, pe 8-15

017 266 5130


Voit myös

Varata ajan tästä

Pelkopotilaat

Pelkopotilaan ensikäynti

Pelkopotilaan ensikäynti varataan suuhygienistille. Suuhygienistimme ovat perehtyneet pelon hoitoon ja voit keskustella heidän kanssaan peloistasi ja toiveistasi. Ensikäynnillä täytetään pelkolomake, jolla saamme tietoa pelon määrästä. Lisäksi jutellaan hoitovaihtoehdoista ja pääset tutustumaan vastaanottoomme ilman pelkoa siitä, että tehdään jo toimenpiteitä. Suun tilanne vilkaistaan, jos se sinulle sopii. Aikaa käyntiin varataan puoli tuntia, ja tällä käynnillä saat varata ajan hammaslääkärille.


Hammashoitopelko

Istun odotusaulassa. Täällä on tämä inhottava tuttu tuoksu. Jostain kuuluu poran ääni. Palan tunne on kurkussa ja kainaloissa hikiläntit. Pitikin tulla. Arvasin että tästä ei taaskaan tule mitään. Syke on korkealla, pyörryn varmaan kohta. Jos nyt lähtisin niin vielä kerkeäisin pois. Miksi en tullut aiemmin, nyt tilanne suussa on jo varmasti ihan kauhea. Hävettääkin vielä.


Mitä pelko on?

Pelko on tunne, vahva sellainen. Se on kehittynyt vuosituhansien saatossa suojaamaan ihmistä vaaraa aiheuttavissa tilanteissa.  Mistä hammaslääkäripelko juontaa juurensa? Siihen ei ole vain yhtä vastausta. Toisella on ikäviä ja kivuliaita aiempia kokemuksia. Joku toinen on joskus kokenut ettei tule kuulluksi. Yksi on oppinut jo lapsesta saakka pelkäämään koska kaikki muutkin pelkäävät. Nekin jotka eivät pelkää hammaslääkärissä käyntiä, tietävät mikä on hammaslääkäripelko. Niin yleistä se on.


Pelkopolku

Pelkopolku on meidän kehittelemä pelonhoidon malli. Siinä ei ole tavoitteena saada pelkästään hampaita hoidetuksi vaan hoitaa pelkoa. Usein pelko saadaan kokonaan pois, joskus tavoitteeksi asetetaan, että pelko saadaan vaimenemaan sellaiseksi, ettei se estä hoitoon hakeutumista. Ihminen oppii mielikuvien avulla pelkäämään oikeastaan mitä vain. Samalla tavalla pelosta voidaan oppia pois, yhdessä. Pelko täytyy kohdata ja sitä pitää käsitellä, jotta päästään oikeaan kohtaan kiinni. Pelon hoidossa käytetään psykologisia menetelmiä, joilla saadaan tilanne turvallisen tuntuiseksi ja opetellaan pelon voittamista. Tärkeitä asioita ovat luottamuksen rakentaminen ja kivun hoito.

Meillä koko henkilökunta on koulutettu pelon hallitsemisen menetelmiin. Voit tulla rohkeasti sellaisena kuin olet kenelle tahansa meidän vastaanotolla. Lisäksi vastaanottomme sisustuksessa ja tunnelman luonnissa on käytetty pelkoa lievittäviä tekijöitä.

Voit itsekin testata pelkosi määrää testillä sivun lopussa.

Pelkopotilaan ensikäynti on suuhygienistin vastaanotolla tapahtuva keskustelukäynti, tai voit halutessasi varata ajan suoraan hammaslääkärille.

Voimme tarvittaessa suorittaa hammashoidon myös nukutuksessa tai esilääkkeen avulla, mutta näiden menetelmien käyttö ei vähennä hammashoitopelkoa.

”Se olisi vuositarkastuksen aika. Hyvä kun tulin vähän aiemmin niin kerkeän hieman rauhoittua ja lukea iltapäivälehdet. On täällä kyllä kaunis sisustus. Ja kivaa musiikkia. Kohta on minun vuoro eikä haittaa yhtään. Mitähän suuhuni kuuluu?”

Testaa pelkosi

Täytä alla oleva kysely selvittääksesi hammaslääkäripelkosi. Näin osaamme ottaa yksilöllisen tarpeesi paremmin huomioon ja tehdä käynnistäsi mukavamman.

1/3 Valitse seuraavista kohdista eniten itseesi sopiva vaihtoehto liityen ajanvaraukseen

2/3 Vaikuttaako seuraavan päivän hammaslääkäriaika edellisen yön uneen?

3/3 Millainen olosi on odotusaulassa ennen vastaanoton alkua?

Näyttää siltä, että sinulla ei ole hammaslääkäripelkoa, hieno juttu!

Pidämme jatkossakin huolta siitä että pelkoa ei synny.

Hammaslääkärillä käyntiä jännittää iso osa ihmisistä. Meillä keskitytään luottamuksen rakentamiseen. Olemme kiinnostuneita tuntemuksistasi ja tahdomme auttaa sinua selviämään vastaanottotilanteesta. Voit varata ajan rohkein mielin suoraan hammaslääkärille joko nettiajanvarauksen kautta tai puhelimitse p.0172665130.

Näyttää siltä että sinulla on hammaslääkäripelkoa. Olemme taitavia hoitamaan pelkopotilaita ja ymmärrämme miltä sinusta tuntuu ja miten reagoit. Luottamuksen rakentamisen lisäksi meillä on käytössä muitakin keinoja tarvittaessa. Meillä on saatavilla rauhoittava esilääkitys joka rentouttaa ja auttaa rakentamaan luottamusta. Voit varata pelkopotilaan ensikäyntiajan suuhygienistille tai suoraan pelkoon perehtyneelle hammaslääkärille. Ajan voit varata joko soittamalla p. 017-2665130 tai nettiajanvarauksesta.

Sinulla on todennäköisesti erittäin voimakas pelko ja tarvitset apua hammaslääkärikäynnistä selviämiseen. Meillä on mahdollisuus päästä yli fobiasta ja käytössä paljon eri vaihtoehtoja hoidon suorittamiseen.Tarvittaessa voimme käyttää esilääkettä tai nukutusta.

Voit varata pelkopotilaan ensikäyntiajan suuhygienistille puhelimitse p. 017-2665130 tai sähköpostilla info@kuopionhammaskulma.fi

Pelkopolku copyright Kuopion Hammaskulma Oy