Ajanvaraus

Sulje ajanvaraus

Aukioloajat
ma-to 8-18, pe 8-15

017 266 5130


Voit myös

Varata ajan tästä

Kupsilla perinteinen hammastarkastuspäivä

28.2. 2024

Suunterveydellä on vaikutus urheilijan kuntoon ja suorituskykyyn

Suunterveys on yksi osa urheilijan hyvinvointia ja suunalueen ongelmat voivat tuoda ikäviä katkoksia jokapäiväiseen harjoitteluun tai pelaamiseen. Tämän vuoksi KuPS edustusjoukkueen pelaajille järjestetään vuosittain hammastarkastukset, joilla pyritään puuttumaan mahdollisiin ongelmiin ennaltaehkäisevästi. Kuopion Hammaskulmalta KuPSin pelaajille apu löytyykin tarvittaessa aina läheltä omilta kulmilta ja nopeasti.

Uusiin tiloihin on mukava tulla

Hammaskulma on toiminut Kuopiossa jo vuodesta 1979 ja nykyisiin tiloihin yritys on muuttanut vuonna 2018. Kun uutta vastaanottoa alettiin suunnittelemaan, niin tavoitteena oli rakentaa tilat, joihin asiakkaan on mukava tulla ja jonne halutaan tulla uudestaan.  Kuopion Hammaskulman Operatiivinen johtaja Margareeta Alasaari onkin tyytyväinen Hammaskulman asiakaslähtöisiin tiloihin.

”Olemme saaneet tosi paljon positiivista palautetta asiakkailta uusista tiloistamme. Sisustussuunnittelun lähtökohtana oli tehdä mahdollisimman rauhallinen ja miellyttävä ympäristö, jossa kaikki viihtyvät ja varsinkin pelkopotilaiden on helppo tulla. Hammaskulman markkinoinnissa käytetäänkin sanontaa – Hammaslääkäri, jossa käy ihan mielellään ”, hammaslääkärinä talossa 38 vuotta työskennellyt Alasaari kertoo.

Kuopion Hammaskulmalla on tilojen toimivuuden lisäksi kiinnitetty erityistä huomiota joillekin juurtuneeseen jännittämiseen tai pelkoon suunalueen toimenpiteisiin liittyen. Hammaskulman koko henkilökunta onkin tähän liittyen käynyt Pelkopolku-koulutuksen ja siksi asiakkaan on helppo tulla vastaanotolle. Hoidot ja toimenpiteet tehdään aina asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Saku Savolainen hammaslääkäri ja Kuopion Hammaskulman toimitusjohtaja Kati Karhusen hyvissä käsissä

Yksi perinteinen viisaudenhammas, muuten joukkueen hymy kunnossa

Kysyttäessä Margareetalta erityisesti urheilijoille tyypillisistä löydöksistä ja ongelmista, esiin nousee perinteiset viisaudenhampaat sekä esim. happamien urheilujuomien tuomat haasteet. Suun yleisimmät infektiosairaudet eli hampaiden reikiintyminen ja kiinnityskudossairaudet ovat ennaltaehkäistävissä ja hoidettavissa, mutta esim. Lontoon olympialaisissa tehdyssä tutkimuksessa jopa 40% urheilijoista ilmoitti suunterveyden vaivoista ja 18% koki niiden vaikuttavan harjoitteluun ja suorituskykyyn. Säännöllinen hammaslääkärin tarkastus ja hoito onkin olennainen osa huippu-urheilijan hyvinvointia.

KuPSin Hammastarkastuspäivänä löytyi se yksi perinteinen tulehtunut viisaudenhammas, joka hoidetaan kuntoon ennen pelikauden alkua.

”KuPSin pelaajien hampaiden ja suunterveyden osalta joukkue on hyvässä kunnossa ja valmiina kauteen 2024”, Alasaari analysoi joukkueen tarkastuksia ja toivottaa joukkueelle menestystä tulevaan kauteen.