Ajanvaraus

Sulje ajanvaraus

Aukioloajat
ma-to 8-18, pe 8-15

017 266 5130


Voit myös

Varata ajan tästä

Suu- ja leukakirurgia

Tyypillisiä toimenpiteitä ovat korjauskelvottomien hampaiden tai puhkeamattomien viisaudenhampaiden poistot ja erilaisten juurenpääpesäkkeiden poistoleikkaukset. Hoidon tavoitteena on poistaa suusta tulehdusta aiheuttavat muutokset, joiden tiedetään vaikeuttavan myös monien yleissairauksien (esimerkiksi diabeteksen, reuman, sydän- ja verisuonisairauksien, osteoporoosin) hoitoa.

Vastaanotollamme on hyvät valmiudet sekä erikoishammaslääkäreillämme pitkä kokemus tutkia ja hoitaa suun, leukojen ja kasvojen alueella esiintyviä kirurgisia ongelmia.

Paikallispuudutuksen avulla toimenpiteet voidaan suorittaa kivuttomasti. Tarvittaessa voidaan käyttää lisäksi rauhoittavaa esilääkitystä tai anestesialääkärin antamaa laskimonsisäistä lääkitystä eli iv-sedaatiota.

Suun limakalvoilla tai niiden alaisissa pehmytkudoksissa ilmenee usein värimuutoksia, haavaumia tai kyhmyjä, joiden syy voi olla paikallinen tai ilmentymä jostakin yleissairaudesta. Diagnoosin selvittämiseksi otamme tarvittaessa kudosnäytteen laboratoriotutkimusta varten tai ohjaamme potilaan verikokeisiin.

Tärkeää on, että pahanlaatuiset muutokset löydetään mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja voidaan tarvittaessa ohjata sairaalaan jatkohoitoihin. Hyvänlaatuiset kasvaimet ja esimerkiksi proteesien aiheuttamat liikakasvut voidaan poistaa vastaanotollamme.

Suu- ja leukakirurgeillamme on vankka kokemus leukanivelperäisten ongelmien kirurgisista hoidoista. Leukanivelvaivojen hoito aloitetaan kuitenkin lähes aina ilman kirurgiaa. Asiakkaan epäillessä leukanivelperäistä vaivaa varataan ensimmäinen hoitokäynti purentafysiologiaan perehtyneelle hammaslääkärille, joka tarvittaessa konsultoi kirurgia.